Gasirea unei imagini furate

Stolen Camera Finder e un serviciu de cautare web dupa numarul de serie a camerei de fotografiat in metadata din imaginile online.

 Fiecare fotografie capturată cu aparatul foto digital conţine informaţii ascunse atât despre imagine cât şi aparatul de fotografiat, cum ar fi marca, modelul şi data. Aceste informaţii, numite de date exif, pot include, de asemenea, un număr de serie unic, care identifică aparatul de fotografiat. stolencamerafinder se târăşte pe internet în căutarea fotografii şi colectarea numerele de serie a camerelor foto pe care le-a luat.

 Mulţumim programatorului Matt Burns pentru dezvoltarea acestui motor de căutare. El chiar a dezvoltat şi un plug-in pentru browser-ul Google Chrome, care analizează imaginile de pe fiecare pagină web pe care navigăm si ajuta la construirea de baze de date a motorului de cautare. Dacă doriţi să ajutaţi un coleg fotograf, puteţi descărca plugin-ul aici.

Comments

  1. Prea tare toolul asta Cristian.

    Multumesc pentru postul asta care s-a dovedit o resursa minunata...acum interesant este daca chiar functioneaza bine in realitate.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Adobe a anuntat noul upgrade Creative suite 5.5